Lajme: Përmbledhje

Universiteti EPOKA zhvillon konferencen e dyte te Arkitektures dhe Urbanistikes, ICAUD, ne datat 8 dhe 9 Maj.

08/05/2014

Gjatë dy ditëve të konferencës më shumë se 160 pjesëmarrës nga 25 vende të ndryshme prezantuan studimet e tyre akademike dhe kërkimore, në fusha të ndryshme si: historia dhe ruajtja e arkitekturës, historia arkitektonike dhe ruajtja e trashëgimisë, projektimi urban dhe arkitektonik, planifikimi urban dhe arkitektonik, arsimi në arkitekturë dhe projektimit urban dhe industria & praktika në kontekstin shqiptarë

Pjesemarrje ne punetorine per Skenaret e Zhvillimit ne kuader te procesit te hartimit te Planit Hapesinor te Parkut Kombetar “Bjeshket e Nemuna”.

06/05/2014

Në emër të Institutit për Planifikim Hapsinorë, Agjencisë për Mbrojtjen e Mjedisit të Kosovës, Ministrisë së Mjedisit dhe Planifikimit Hapësinor dhe në bashkëpunim me Programin për Mbështetjen e Komunave në Planifikim Hapësinor (MuSPP), i cili implimentohet nga UN-Habitat-i dhe financohet nga Swedish Development Cooperation, dhe me Komunën e Pejës mbahet

Ftese per pjesemarrje ne Forumin e Biznesit dhe Investimeve Maqedoni-Shqiperi Edicioni i Dyte

30/04/2014

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit është ftuar të marrë pjesë në Forumin e Biznesit dhe Investimeve Maqedoni-Shqipëri Edicioni i Dytë.

Pjesëmarrës do të jenë Drejt. Adelina Greca , Zv/Drejt. Jonida Gaba dhe Ditjon Baboçi.

Takime mbi PINS Bregdet

24/04/2014

Më datë 24 Prill 2014 pranë Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit mbahet takimi për diskutim rreth PINS Bregdet.

Pjesëmarrës do të jenë përfaqësues nga Ministria e Zhvillimit Urban dhe Turizmit dhe nga Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit

Seminari mbi prioritetin e Ujit

23/04/2014

Të Mërkurën 23 Prill dhe të Enjten 24 Prill 2014 tek Hotel Tirana International mbahet seminari mbi prioritetin e Ujit

Pjesëmarrës do të jenë : Adelina Greca , Ditjon Baboçi , Anisa Qorri 

Panairi i Punesimit

22/04/2014
Ministri i Mirëqenies Sociale dhe Rinisë , z. Erion Veliaj
Sot në Universitetin Epoka, me mbështetjen e Ministrisë së Mirëqenies Sociale dhe Rinisë u mbajt Panairi i Punësimit në ndihmë të studentëve të rinj që janë në prag të përfundimit të procesit të tyre mësimor dhe shumë shpejt synojnë të jenë pjesë e tregut të punës.

Nje leksion i hapur i mbajtur nga drejtori i Qendres se Arkitektures ne Vjene , z. Dietmar Steiner

31/03/2014

Leksioni do të fokusohet mbi rëndësinë e kontekstit në perspektivën e arkitekturës. Arkitekti Steiner do të provokojë diskutim edhe rreth potencialit që kanë objektet e rrënuara e të harruara publike për t’u transformuar në gjeneratorë të shërbimeve kulturore dhe kulturë-formuese.Ky diskutim u mbajt në Muzeun Historik Kombëtar.

Shpallja e projektit fitues per restaurimin dhe muzealizimin e Fototekes Kombetare " Marubi "

30/03/2014

Konkursi është çelur nga Ministria e Kulturës në bashkëpunim me Fondin Shqiptar të Zhvillimit dhe Altelier Albania.

Rigjenerimi i vijes bregdetare te Vlores

27/03/2014

Seri me takime në Vlorë pë vazhdimësinë e procesit të rigjenerimit të vijës bregdetare të Vlorës.

Pjesemarres: XDGA, METRO_POLIS, ADF, AKPT (AA), MZHUT, Bashkia Vlorë,etj

Takimi i organizuar ne qendren e Qarkut te Durresit me date 25 Mars 2014 ora 12:00, me perfaqesuesit e autoriteteve te qeverisjes vendore per realizimin e Raportit Vjetor te Zhvillimit te Territorit.

25/03/2014

Në bazë të Ligjit nr. 10119 datë 23/04/2009 "Për Planifikimin e Territorit" i azhornuar, Neni 80 pika 3, autoritetet vendore dhe qëndrore të planifikimit, brenda fundit të muajit Mars duhet të përgatisin Raportin Vjetor për Zhvillimet në Territor të vitit të mëparshëm.

Faqet