Lajme: Përmbledhje

Workshop me GIZ per Programin e Zhvillimit te Bregdetit Shqiptar

04/07/2014

Qeveria Shqiptare ka nënshkruar një protokoll bashkëpunimi me Republikën Federale të Gjermanisë, në muajin maj të 2014-ës.  Gjatë negociatave me palën gjermane, për vitet 2014-2015, do të alokohen grante për projekte të ndryshme me karakter teknik, ku zyra e GIZ në Tiranë do të jetë zbatuese.

Prezantohet projektligji Per planifikimin dhe zhvillimin e territorit

01/07/2014

Ministrja e Zhvillimit Urban, znj.Eglantina Gjermeni, paraqiti në Komisionin e Veprimtarive Prodhuese, Tregtisë dhe Mjedisit, në Parlament projektligjin “Për planifikimin dhe zhvillimin e 

Takim informues midis konsulenteve te MZHUT, AKPT dhe AA

01/07/2014

Me datë 1 Korrik në ambjentet e Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit u zhvillua një takim midis konsulentëve të huaj të cilët bashkëpunojnë me agjencinë dhe Ministrinë e Zhvillimit Urban dhe Turizmit. Ky takim kishte qëllim koordinues për punën e përbashkët të këtyrë institucioneve. Të pranishëm në takim ishin konsulenti i Atelier Albania z. Johan Anrys, konsulenti i atashuar pranë MZHUT z. John Neunuebel, Drejtoresha e Përgjithshme e AKPT znj.

Praktika profesionale e studenteve prane Agjencise Kombetare te Planifikimit te Territorit

28/06/2014

Gjatë muajve Maj – Qershor 2014 studentë të fakultetit të Arkitekturës, Urbanistikës dhe Planifikimit të Territorit nga Universiteti i Tiranës dhe Universiteti Polis zhvilluan praktikë mësimore profesionale pranë AKPT. Integrimi i studentëve dhe bashkëpunimi i ekspertëve me idetë e reja kreative të propozuara nga studentët është një nga fokuset e rëndësishme të AKPT-së.

Arkivi Qendror Teknik i Ndertimit feston 20 - vjetorin

27/06/2014

Ditën e premte, datë 27 Qershor 2014 ora 10:00, tek Muzeu Historik Kombëtar, Arkivi Qëndror Teknik i Ndërtimit feston 20 - vjetorin e tij.

Konference ne kuader te Bienales Nderkombetare te Arkitektures te Roterdamit (IABR) me teme: “Hapesire produktive permes dizajnit”

12/06/2014

Përfaqësues të Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit dhe Atelier Albania iu përgjigjën pozitivisht ftesës së drejtorit të Bienales së Roterdamit George Brugmans për të marrë pjesë në Konferencën Ndërkombëtare “Productive Space by Design” zhvilluar në kuadrin e hapjes së biennales së arkitekturës së Rotterdamit. Z.

Keshilli i Ministrave shpall konkursin per ide inovative ne administraten publike!

06/06/2014

Çdokush që mund të ketë një ide për të përmiresuar punën e administrates ndaj qytetarëve dhe bizneseve, për të rritur transparencën, apo minimizuar korrupsionin, mund të aplikojë në këtë konkurs në linkun 

Edicioni i 14 i Bienales Nderkombetare te Arkitektures, ne Venecia

05/06/2014

Përfaqësues të Agjencisë Kombëtare të Planifikimit të Territorit dhe Atelier Albania ishin të ftuar në hapjen e Bienales Ndërkombëtare të Arkitekturës në Venecia.

Praktika Studentore prane Agjencise Kombetare te Planifikimit te Territorit per PINS Tirane - Durres dhe PINS Bregdeti

04/06/2014

Agjencia Kombëtare e Planifikimit të Territorit në misionin e saj për nxitjen dhe pjesëmarrjen e publikut të gjerë dhe grupeve të interesit në proçesin e planifikimit të territorit, ka menduar t’ju ofroj studentëve të Fakultetit të Arkitekturës dhe Urbanistikës praktikë mësimore pranë saj.

Faqet