Agjensia Kombëtare e Planifikimit të Territorit

Arkitektura, Arti dhe Drejtësia

Elsie Owusu

14 Dhjetor 2015

Gjykata e Lartë e Mbretërisë së Bashkuar (UKSC) është gjykata finale e apelit për rastet civile të cilat kanë rëndësinë më të madhe publike ose kushtetuese për Anglinë, Uellsin, Skocinë dhe Irlandën e Veriut. Të 12 gjyqtarët dëgjojnë rastet penale për Anglinë, Uellsin dhe Irlandën e Veriut dhe çështjet e transferimit për Skocinë. Si Komisioni Gjyqësor i Këshillit të Përkohshëm, ata gjithashtu dëgjojnë raste nga disa vende të Komonuelthit. U hap në vitin 2009, nga Mbretëresha Elizabeth, UKSC tani i shërben nevojave të avokatëve, përdoruesve dhe gjykatësve, ka tre salla gjyqësore, me zyra moderne dhe hapësira pune. Është simboli ndërkombëtar i Britanisë së Madhe për drejtësi dhe sundim të ligjit.

Elsie Owusu diskutoi rolin e saj si arkitektja kryesore për Gjykatën e Lartë dhe marrëdhëniet mes ekipit të saj dhe gjyqtarëve të ardhshëm si klientë dhe përdoruesit përfundimtarë. Leksioni përshkroi se si ish gardiani i Middlesex në Sheshin Parlamentor, Londër, u shndërrua në Gjykatën e Lartë. Ai shqyrtoi bashkëpunimin e ngushtë midis ekipit të arkitektëve të saj në Feilden + Mawson me shumë artistëve të shquar britanikë dhe krijues të ngarkuar për të krijuar dizajne të veçanta për këtë ndërtesë të bukur.